MAS bij Kunstzondag Vorden op 11 maart

 

Hynckes, Fernhout en Van HilleHet Museum voor Achterhoekse Schilderkunst is er trots op in de Grote Zaal van Kulturhus Vorden, uitsluitend tijdens “KunstZondagVorden” op 11 maart a.s., naast twee werken van Raoul Hynckes en twee litho’s van Edgar Fernhout, vier werken van Hubert van Hille te kunnen tonen. Dit temeer omdat er op dit moment in museum More Gorssel tussen de magisch realist Raoul Hynckes en Edgar Fernhout een bescheiden stilleven van de Zutphense schilder mr. Hubert van Hille hangt: Appel, peren en aardappelen op een schaal, 1934.

Het MAS toont, naast een aantal impressionisten uit de vaste collectie (met een verwijzing naar de tentoonstelling Lage Landen in het Stedelijk Museum van Zutphen) en de huidige expositie met werk van Marleen en Bert Hulsbos in de Oude Raadzaal, de volgende bijzondere werken:

 

Raoul Hynckes: een fraai stilleven en een kleine aquarel ‘Dode lijster en tak’

 

Edgar Fernhout: een Zomerlandschap en een Winterlandschap, litho (geschenk van mevrouw Fernhout die lange tijd aan de Lindenseweg in Vorden woonde).

 

Hubert van Hille: Stilleven met uien, 1943; Tuin (de achtertuin van de Burg. Dijckmeesterweg), 1949; Portret van de dochter van Willem Ornée, 1960; Zonder titel (hagel), 1965 – 1971.

Van Hille woonde destijds aan de Burg. Dijckmeesterweg in Zutphen, recht tegenover de Grote Gracht. Willem Ornée was een zeer geliefde leraar Nederlands aan het Baudartius Lyceum en woonde dichtbij Van Hille.

 

Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst is gevestigd in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden, en normaal geopend op vrijdag- en zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur. Alleen tijdens KunstZondagVorden zijn wij open op zondag 11 maart van 11 tot 17 uur. De entree bedraagt € 2,-

www.facebook.com/MASVorden

MAS Museum voor Achterhoekse Schilderkunst 2018 01 03 · webdesign www.peter.kalkowsky.nl